Toernooien / evenementen

Misschien wenst u een schaakproject op te starten voor een opendeurdag. Misschien wilt u een schaaktoernooitje organiseren, maar beschikt u niet over het nodige materiaal of weet u niet hoe de ‘paringen’ dienen te gebeuren. Of misschien wilt u – net als wij 12 jaar geleden – zelf een jeugdafdeling aan uw schaakclub koppelen. U kunt bij ons terecht om materiaal te huren (of aan te kopen), maar u kunt met ons ook ideetjes, ervaringen en aandachtspunten uitwisselen.

Aankoop
De beste investering indien u projecten op lange termijn voorziet. We verwijzen u graag naar de shop.

Huur
Indien een investering niet onmiddellijk aan de orde is, laat u dan niet afschrikken om schaakevenementen te organiseren. We kunnen een totaal van 150 schoolschaaksets ter beschikking stellen (plastic stukken, oprolborden en eenvoudige, maar efficiënte schoolschaakklokken). Voor prestigieuze organisaties (zoals de Grand Chess Tour met de allerbeste spelers ter wereld of voor het Belgisch Jeugdkampioenschap) kunt u ook tot 25 elektronische klokken en tot 50 DGT 3000-klokken, de Rolls-Royce van de schaakklokken, huren.

Advies
Maar hoe moet ik bepalen wie tegen wie moet spelen? Kan ik snel een klassement opstellen? Hoe kan ik vermijden dat de sterkste speler voortdurend tegen heel zwakke speelt? Wij helpen u graag verder: het volstaat om ons te mailen op info@chessconsult.be.

Huidige toernooivoorbereidingen
Momenteel is chess consult actief in de organisatiecomités van de volgende toernooien:
• 18-26 augustus 2018 – 18e Open Brasschaat – www.open.brasschaak.be
• 17 november 2018 – Provinciaal Schoolschaakkampioenschap Antwerpen – http://www.schaakliga-antwerpen.be/schoolschaak/provinciale-schoolschaak-kampioenschappen
• 14-20 april 2019 – Belgisch Jeugdkampioenschap – www.bycco.be (nog geen info beschikbaar)

Daarnaast bieden we onze logistieke steun aan:
• 11-16 juni 2018 – Grand Chess Tour Leuven – https://grandchesstour.org/2018-grand-chess-tour/2018-your-next-move