Competitie

Schaken als sport
Sommige kinderen (en volwassenen) zijn vooral geïnteresseerd in het schaken als sport: zij hebben geen boodschap aan taalverwerving, de ontwikkeling van het abstract-logisch denken, het verbeteren van het spatiale denken… Neen, zij willen competities spelen, hun tegenstanders verslaan, bekers winnen en natuurlijk ook Elo-punten winnen. Aan die kinderen lesgeven, betekent dan ook dat je hen eerder de weg moet tonen in het eindspel toren tegen toren en pion, in de subtiliteiten van het gevecht loper tegen paard, de Breyer-variante van de Spaanse verdediging…
Als Fide Trainer (een titel die door de Wereldschaakbond wordt uitgereikt – België telt elf actieve Fide Trainers en heeft ook twee Fide Senior Trainers op zijn lijst staan) kunnen we vanzelfsprekend met de verschillende thema’s aan de slag en onze pedagogische achtergrond zorgt natuurlijk voor de rest.

Collectieve lessen
Zoals zoveel schaaktechnisch en/of pedagogisch onderlegde schakers gaven we al collectieve lessen in de jeugdafdelingen van verschillende schaakverenigingen: de schaakkring van Brugge (KBSK), die van Ciney en natuurlijk die van Brasschaat, aangezien we er de jeugdafdeling zelf hebben opgericht. Momenteel blijven onze collectieve lessen beperkt tot Givet (les Tours givetoises in Frankrijk).

Individuele lessen
Individuele begeleiding is natuurlijk veel efficiënter dan een groepstraining. Daarbij komt het er bij chess consult in de eerste plaats op aan om de leerlingen autonoom te leren werken. Dat werk omhelst een SWOT-analyse van de speelstijl en het aanreiken van gerichte oefeningen.
Met de huidige technologie is het overigens perfect mogelijk om de lessen via Skype te laten verlopen. Wenst u meer inlichtingen over privélessen: mail dan naar info@chessconsult.be